Oncologie en oedeemfysiotherapeut

Publicatiedatum: 15-03-2023
Sluitingsdatum: 14-06-2023
ID-nummer: FHOO-23062022

Locatie: Hilversum/Laren/Tergooi ziekenhuis
Provincie: Noord-Holland
Werkuren: 16-24 uur per week

Gezocht: fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie en oedeem

Als oncologie fysiotherapeut begeleidt je cliënten voor, tijdens of na de behandeling tegen kanker. Daarnaast kun je ook complicaties van de behandeling tegen kanker zoals lymfoedeem behandelen.

Marijke, Oncologiefysiotherapeut

Wat je gaat doen als oncologie- en oedeemfysiotherapeut

 • Tijdens de intake bespreek je natuurlijk de behandeling die iemand ondergaat – chemo’s, bestraling, operatie ... Maar je vraagt ook naar sport, werk en iemands persoonlijke doel.
 • Direct na een operatie start je de behandeling vaak thuis. Wat kan iemand al? Misschien wel om de dag even naar buiten, eventueel met een stappenteller. Samen maak je een schema.
 • Terwijl jij je richt op fysiek, hoor je ook over iemands psyche, of je hoort over het onbegrip op de werkvloer tijdens re-integratie. Jij begeeft je niet op het vlak van een ander, maar hebt wel een signalerende functie. Richting de specialistisch verpleegkundige bijvoorbeeld.
 • Je reikt cliënten tools aan voor later en vertelt over het belang van een gezonde leefstijl.
 • Jij zwachtelt je cliënt in, maakt gebruik van lymfetape en past manuele lymfedrainage toe.
 • De littekens na de borstamputatie belemmeren haar in haar bewegingen. Je doet er alles aan om dit te verhelpen: massage, tape en huiswerk oefeningen voor thuis via de FysioHolland app.
 • Kennis overdragen kun jij goed, want wat is lymfoedeem eigenlijk? Jij weet het duidelijk over te brengen en vertelt precies wat de cliënt hier zelf aan kan doen.
 • Samen met de cliënt ga je oefenen. Wat lukt nu met de arm, wat kunnen we opbouwen en wat lukt niet?

Werken bij FysioHolland STTC

Binnen het cluster FysioHolland STTC waar de locaties Hilversum/Laren/Tergooi ziekenhuis onder vallen is er veel ruimte voor zowel persoonlijke als professionele groei. Nieuwe ideeën en initiatieven, die jij vanuit jouw expertisegebied verder wilt ontwikkelen, worden gestimuleerd! Daarnaast zijn de lijnen tussen de verschillende praktijklocaties in het cluster Gooi en omstreken kort, waardoor therapeuten elkaar goed weten te vinden. Dit zorgt voor een heel prettige, makkelijke en leerzame samenwerking met collega’s. We streven ernaar om hoge kwaliteit zorg uit te dragen als PLUS-praktijk. Ontwikkeling en innovatie staan hoog in het vaandel om met de juiste kennis en vaardigheden de patiënt te kunnen helpen.

Jij als oncologie- en oedeemfysiotherapeut

 • Jij bent geregistreerd in het Onconet of bezig met je registratie hiervoor.
 • Je weet die intrinsieke motivatie altijd aan te boren en het vuurtje aan te wakkeren.
 • Het belang van netwerken om kennis up-to-date te houden en goede zorg te bieden, hoeft niemand aan jou uit te leggen.
 • Je gaat ervoor, altijd! Zelfs wanneer gestelde doelen onhaalbaar lijken.
 • Sommige verhalen komen nét iets harder binnen. Hoe gaat het eigenlijk met jou? Om je werk goed uit te kunnen voeren, deel je ook jouw verhaal met anderen.Je hebt de opleiding fysiotherapie afgerond en een specialisatie in oedeem (of je zit in de laatste fase van je studie).
 • Jij vergeet nooit dat wat voor jou ‘gewoon’ werk is, heftig kan zijn voor de cliënt. Oncologie-cliënten die bij manuele lymfedrainage zeggen: “Eindelijk weer eens iets prettigs aan mijn lijf.” Of: “Jij bent de eerste die dit gebied weer aanraakt.”
 • Je observeert de cliënt eerst en weet vervolgens precies hoe je met hem of haar om moet gaan, mensen voelen zich dan ook al snel vertrouwd bij jou.

Wat je krijgt als oncologiefysiotherapeut

 • Een salaris wat past bij jouw opleidingsniveau en werkervaring. Nieuwsgierig naar je exacte salaris? Wij kunnen een vergelijking voor je maken aan de hand van je huidige salaris. Je gaat er in ieder geval niet op achteruit!
 • Wij stimuleren leren. Wil je je nog verder specialiseren? Doen! Dat juichen wij alleen maar toe.
 • Verwijzers hebben de weg naar jouw praktijk al gevonden, maar jij onderhoudt natuurlijk wel het contact.
 • Bij ons krijg je de vrijheid om jezelf volledig te ontplooien. Webinars, cursussen, vervolgopleiding. Wat heb jij nodig? Om je alvast te helpen, hebben we de FysioHolland Academy ontwikkeld. Dat is hét online platform waarmee je blijvend leert en continu punten verzamelt.
 • FysioHolland is een voorloper in de fysiotherapie (we maken bijvoorbeeld gebruik van een app met huiswerkoefeningen voor de cliënt en ze kunnen via de website een afspraak maken).
 • Doe ook mee aan onze intervisies – deze organiseren we landelijk voor alle specialisaties.
 • Naast een fijn salaris en de kans om je te blijven ontwikkelen, krijg je ook nog eens heel veel collega’s cadeau. Collega’s om mee te sparren, naar door te verwijzen, mee te lunchen en van te leren. Wij geloven dat je samen verder komt.

Oncologie- en oedeemfysiotherapeut bij FysioHolland jouw baan?

Wil jij aan de slag met oncologie- en oedeem cliënten? Laten we dan eens kennismaken. Druk op de knop en solliciteer! Voor meer informatie over hoe het is om bij ons te werken verwijzen we je naarwww.werkenbijfysioholland.nl Toch nog een vraag? Bel dan met Anne-Fleur op 0613753062.

Reageren kan nog tot 14 juni.
Let op: Het kan zijn dat wij voor deze datum al eerder iemand gevonden hebben, waardoor de vacature eerder zal sluiten.

NB. Wij stellen het niet op prijs als uitzendbureaus/detacheerders/W&S bureaus op basis van onze vacatures ongevraagd hun diensten aanbieden.

Marijke staand

Sollicitatieformulier

Persoonlijke informatie

Vertel iets over jezelf

CV

Cv bestand uploaden (optioneel)

Motivatiebrief

Vertel hier in het kort waarom jij bij ons wilt komen werken

Contact

Stefina Hartog

Sr. HR Business Partner