Kinderfysiotherapeut of kinderoefentherapeut (i.o.)

Publicatiedatum: 08-04-2024
Sluitingsdatum: 28-06-2024
ID-nummer: FHKA-25112022

Locatie: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Werkuren: 16-40 uur per week

Werken als fysiotherapeut of oefentherapeut voor de allerkleinsten

Vanwege de groei van ons kinderteam in Amsterdam zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s die zich volledig willen richten op de kinderfysiotherapie of kinderoefentherapie en die kinderen tussen de 0-18 jaar met diverse hulpvragen behandelen.

Carina, Kinderfysiotherapeut

Wat ga je doen als kinderfysiotherapeut/kinderoefentherapeut

 • Je hebt de hulpvraag gehoord en na de motoscopie weet jij precies hoe het behandelplan eruit moet zien.
 • In de ochtend werk je op scholen in het regulier onderwijs. Er is nauw contact tussen alle disciplines op de scholen.
 • In de middag ben je op onze praktijklocatie. Ook hier zijn de hulvragen divers. Denk aan orthopedie, grove en fijne motoriek, psychosomatische klachten etc.
 • Je behandelt kinderen met de leeftijd tussen 0-18 jaar met bijvoorbeeld een voorkeurshouding of een schrijfmotoriek die niet op orde is. Je oefent met de kinderen en geeft ook instructies aan ouders en leerkrachten.
 • Je werkt nauw samen met verschillende organisaties die betrokken zijn bij het werken met kinderen. Denk hierbij aan artsen, specialisten, GGD, andere paramedici, psychologen, scholen, KDV etc.

Werken in Amsterdam

Wil jij werken in een multiculturele, bruisende omgeving waar geen dag hetzelfde is? Dat bieden wij je met deze vacature in Amsterdam.

Ons gespecialiseerde kinderteam bestaat uit een leuke groep met negen bevlogen kinderfysiotherapeuten en een kinderoefentherapeut. Ze zijn werkzaam in Amsterdam Noord, Oost, Zuid Oost en Centrum. Als kindertherapeut werk je niet alleen in de praktijk, maar ook bij de cliënten thuis, op scholen en er is een locatie die zich bevindt in een ouder en kind centrum (OKC). Er wordt nauw samengewerkt met huisartsen, GGD-artsen, scholen, kinderartsen en de collega fysio- en oefentherapeuten.

Werk jij graag in de eerste lijn en staat samenwerken met andere (para)medici hoog bij je in het vaandel? Sinds september 2023 hebben wij een nieuwe locatie, waarbij we inpandig samenwerken met de Kinderartsenpraktijk, Fitfood en Fibbe (GGZ). Kinderen vanuit heel Amsterdam kunnen hier geholpen worden en waar mogelijk werken wij samen in al onze stadsdelen. Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel.

Jij als kinderfysiotherapeut/kinderoefentherapeut

 • Naast je diploma voor fysiotherapeut heb je ook al je specialisatie voor kinderfysiotherapeut/kinderoefentherapeut op zak. Ook als je nog in opleiding bent, nodigen we je van harte uit te reageren.
 • Aan enthousiasme geen gebrek, kinderen komen graag bij jou.
 • Jij weet verder te kijken dan de klacht.
 • Volledig, dat is wat je bent. Vraagt het consultatiebureau om een terugkoppeling, dan geef je die.
 • Jij werkt graag samen, bent sociaal en hebt een goede band met alle verwijzers.

Werken bij FysioHolland

Werk regionaal, maar maak gebruik van alles wat FysioHolland landelijk voor jou organiseert. Samen zetten wij namelijk alles en iedereen in beweging. Met onze energie boeken we volop vooruitgang. Wij staan open voor ideeën en innovatie, waarin we jouw persoonlijke ontwikkelmogelijkheden belangrijk vinden. We beschikken over een prachtig en groeiend kinderteam van tien kinderfysiotherapeuten die geregeld bij elkaar komen. Binnen het team van therapeuten kun je bijvoorbeeld met elkaar sparren over casuïstiek, projecten en de aanpak binnen de scholen.

“Ik wil echt de klachten van kinderen verhelpen. Hun doelen halen!” Miranda, kinderfysiotherapeut FysioHolland

Wat je krijgt

 • Een salaris wat past bij jouw opleidingsniveau en werkervaring. Nieuwsgierig naar je salaris? Wij kunnen een vergelijking voor je maken aan de hand van je huidige salaris.
 • Wij stimuleren leren en hebben daarom standaard een scholingsbudget opgenomen in onze arbeidsvoorwaarden.
 • Kennis verbreden, meekijken bij collega’s, vragen stellen in de appgroep van FysioHolland. Je staat open om je kennis verder te ontwikkelen.
 • Naast een fijn salaris en de kans om je te blijven ontwikkelen, krijg je ook nog eens heel veel collega’s cadeau. Collega’s om mee te sparren, door te verwijzen, mee te lunchen en van te leren. Wij geloven dat je samen verder komt.

Kinderfysiotherapeut/ kinderoefentherapeut jouw baan?

Wil jij werken aan het herstel van kinderen in Amsterdam? Laten we kennismaken. Solliciteer met een druk op de knop! Voor meer informatie over hoe het is om bij ons te werken verwijzen we je naar www.werkenbijfysioholland.nl. Heb je nog vragen? Bel dan met Carina Kooijman op 020-6946254.

Reageren kan nog tot 28 juni.
Let op: Het kan zijn dat wij voor deze datum al iemand gevonden hebben, waardoor de vacature eerder zal sluiten.

NB. Wij stellen het niet op prijs als uitzendbureaus/detacheerders/W&S bureaus op basis van onze vacatures ongevraagd hun diensten aanbieden.
Carina staand

Sollicitatieformulier

Persoonlijke informatie

Vertel iets over jezelf

CV

Cv bestand uploaden (optioneel)

Motivatiebrief

Vertel hier in het kort waarom jij bij ons wilt komen werken

Contact

Stefina Hartog

Sr. HR Business Partner